Ce este terapia cu lumânări?

Poate că ați auzit de terapia cu lumânări și vă întrebați despre ce este vorba. De fapt, există câteva lucruri despre care se poate referi terapia cu lumânări, dintre care una este utilizarea lumanarilor pentru a elimina ceara construită din ureche, iar cealaltă este o combinație de lumină și aromoterapie, înclinată în mare măsură la metafizică. În ambele cazuri, terapia cu lumânări este considerată a fi un remediu naturopathic / filozofie datând în sute de ani, dacă nu de mii de ani. 

Terapia cu lumânări la ureche

O teorie comună este că utilizarea terapiei cu lumânări la urechi pentru a elimina ceara din urechi a fost dată de indienii Hopi, totuși aceasta este contestată atât de Hopi cât și de o gamă largă de practicanți naturopați.

Unii citează dovezi că această practică era comună printre vechii egipteni, în timp ce alții susțin că terapia cu lumânări la ureche era de fapt practicată pe scară largă în multe culturi din întreaga lume.

În orice caz, există o anumită cantitate de risc implicat, astfel încât terapia lumanari ureche ar trebui să fie utilizate numai în conformitate cu cele mai stricte orientări.

Procedura implică introducerea în ureche a unui con gol din bumbac întărit cu ceară de albine.

Pe măsură ce capătul exterior este aprins, se crede că căldura slăbește ceara în ureche, care este apoi aspirată în conul, care este lăsată să ardă până la o lungime de aproximativ 2 cm de la ureche.

Pericolele evidente ar include deteriorarea / arderea timpanului care cauzeaza pierderea auzului si, bineinteles, riscul evident de a declansa un incendiu

Nu este niciodata sugerat ca sa faceti asta singurisi ar trebui sa foloseasca doar ” servicii „ale unui terapeut / practician experimentat.

Terapia senzorilor cu lumânări 

Cel mai adesea, terapia cu lumânări se referă la aprinderea unor lumânări cu diferite parfumuri care sunt considerate a afecta schimbările și aduc puteri „magice” vieții cuiva.

Terapia aromată cu lumânări este, de asemenea, folosită în mod obișnuit împreună cu lumina și sunetul pentru un efect bine rotunjit și echilibrat.

Există adesea un ritual care merge împreună cu lumânarea, iar culoarea și parfumul se vor schimba în funcție de efectele dorite.

De exemplu, dacă individul dorește relaxarea sau vindecarea, atunci se folosește o lumânare albastră cu aroma potrivită pentru vindecarea căutată.

Apoi, există teoria chakrelor, care este extrem de populară în terapia lumanarilor.

Fiecare dintre chakrele (centrele energetice ale corpului) este direct legată de o anumită culoare.

Terapia cu lumânări este folosită în conjuncție cu terapia de culoare pentru a afecta vindecarea sau întărirea chakrelor.

Există șapte chakre care includ coroana (vârful capului), fruntea (centrul frunții), gâtul, inima, plexul solar (ficatul, splina, intestinul subțire și pancreasul), sacrul (abdomenul inferior – uter, intestin gros, prostată, ovare și testicule) și baza coloanei vertebrale.

Fiecare chakră are o culoare asociată, cum ar fi violet pentru coroană, indigo pentru frunte, albastru pentru gât, verde pentru inimă, galben pentru plexul solar, portocaliu pentru sacral și roșu pentru baza coloanei vertebrale. Ritualuri și terapie cu lumânări

Există, totuși, un număr din ce în ce mai mare de practicanți care folosesc un sortiment de lumânări colorate, ca parte a ritualului de a aduce binecuvântări și puteri în viața lor.

Practica de a folosi lumânări colorate pentru astfel de ritualuri, cum ar fi divinație, fertilitate și prosperitate, datează de mai multe mii de ani și, deși lumea modernă consideră acest lucru ca o practică păgână, este încă practicată pe scară largă.

Fiecare lumânare colorată este dotată cu anumite puteri sau proprietăți „magice” și se crede că, împreună cu ritualul și / sau meditația, terapia cu lumânări poate afecta schimbările reale ale vieții.

Proprietățile metafizice afectate de culoare sunt separate de culorile asociate cu chakrele. Prin urmare, terapia metafizică cu lumânări utilizează o gamă mult mai largă de culori, care includ aur, argint, alb, roz, galben, portocaliu, roșu, violet, albastru, verde, maro și negru.

De exemplu, dacă lumânarea are rolul de a afecta relaxarea, asocierea de culoare metafizică ar fi cel mai adesea albastră, dar în terapia chakrelor lumanarea va fi cel mai probabil violet sau indigo pentru cap și poate chiar roșu pentru baza coloanei vertebrale, nervii se termină.

Terapia cu lumânări se bazează pe multe forme și este practicată de o gamă largă de oameni din toate domeniile vieții.

Practicanții holistici din domeniul pământului folosesc terapia cu lumanari pentru a îndepărta ceara din urechi sau pentru a vă relaxa și a centra o persoană extrem de agitată.

Pe de altă parte, cei de persuasiune mistică orientală folosesc terapia cu lumânări pentru a vindeca și întări chakrele, adesea împreună cu meditația.

Și apoi există și aceia care se roagă în ritualurile metafizice care folosesc terapia cu lumânări pentru a aduce binecuvântări și schimbări în viața lor.

În cele din urmă, terapia cu lumânări înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți, chiar dacă toți aceștia sunt de acord că este o practică care afectează vindecarea și integritatea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *