Ce este terapia cu lumânări?

Poate că ați auzit de terapia cu lumânări și vă întrebați despre ce este vorba. De fapt, există câteva lucruri despre care se poate referi terapia cu lumânări, dintre care una este utilizarea lumanarilor pentru a elimina ceara construită din ureche, iar cealaltă este o combinație de lumină și aromoterapie, înclinată în mare măsură la metafizică. În ambele cazuri, terapia cu lumânări este considerată a fi un remediu naturopathic / filozofie datând în sute de ani, dacă nu de mii de ani. 

Terapia cu lumânări la ureche

O teorie comună este că utilizarea terapiei cu lumânări la urechi pentru a elimina ceara din urechi a fost dată de indienii Hopi, totuși aceasta este contestată atât de Hopi cât și de o gamă largă de practicanți naturopați.

Unii citează dovezi că această practică era comună printre vechii egipteni, în timp ce alții susțin că terapia cu lumânări la ureche era de fapt practicată pe scară largă în multe culturi din întreaga lume.

În orice caz, există o anumită cantitate de risc implicat, astfel încât terapia lumanari ureche ar trebui să fie utilizate numai în conformitate cu cele mai stricte orientări.

Procedura implică introducerea în ureche a unui con gol din bumbac întărit cu ceară de albine.

Pe măsură ce capătul exterior este aprins, se crede că căldura slăbește ceara în ureche, care este apoi aspirată în conul, care este lăsată să ardă până la o lungime de aproximativ 2 cm de la ureche.

Pericolele evidente ar include deteriorarea / arderea timpanului care cauzeaza pierderea auzului si, bineinteles, riscul evident de a declansa un incendiu

Nu este niciodata sugerat ca sa faceti asta singurisi ar trebui sa foloseasca doar ” servicii „ale unui terapeut / practician experimentat.

Terapia senzorilor cu lumânări 

Cel mai adesea, terapia cu lumânări se referă la aprinderea unor lumânări cu diferite parfumuri care sunt considerate a afecta schimbările și aduc puteri „magice” vieții cuiva.

Terapia aromată cu lumânări este, de asemenea, folosită în mod obișnuit împreună cu lumina și sunetul pentru un efect bine rotunjit și echilibrat.

Există adesea un ritual care merge împreună cu lumânarea, iar culoarea și parfumul se vor schimba în funcție de efectele dorite.

De exemplu, dacă individul dorește relaxarea sau vindecarea, atunci se folosește o lumânare albastră cu aroma potrivită pentru vindecarea căutată.

Apoi, există teoria chakrelor, care este extrem de populară în terapia lumanarilor.

Fiecare dintre chakrele (centrele energetice ale corpului) este direct legată de o anumită culoare.

Terapia cu lumânări este folosită în conjuncție cu terapia de culoare pentru a afecta vindecarea sau întărirea chakrelor.

Există șapte chakre care includ coroana (vârful capului), fruntea (centrul frunții), gâtul, inima, plexul solar (ficatul, splina, intestinul subțire și pancreasul), sacrul (abdomenul inferior – uter, intestin gros, prostată, ovare și testicule) și baza coloanei vertebrale.

Fiecare chakră are o culoare asociată, cum ar fi violet pentru coroană, indigo pentru frunte, albastru pentru gât, verde pentru inimă, galben pentru plexul solar, portocaliu pentru sacral și roșu pentru baza coloanei vertebrale. Ritualuri și terapie cu lumânări

Există, totuși, un număr din ce în ce mai mare de practicanți care folosesc un sortiment de lumânări colorate, ca parte a ritualului de a aduce binecuvântări și puteri în viața lor.

Practica de a folosi lumânări colorate pentru astfel de ritualuri, cum ar fi divinație, fertilitate și prosperitate, datează de mai multe mii de ani și, deși lumea modernă consideră acest lucru ca o practică păgână, este încă practicată pe scară largă.

Fiecare lumânare colorată este dotată cu anumite puteri sau proprietăți „magice” și se crede că, împreună cu ritualul și / sau meditația, terapia cu lumânări poate afecta schimbările reale ale vieții.

Proprietățile metafizice afectate de culoare sunt separate de culorile asociate cu chakrele. Prin urmare, terapia metafizică cu lumânări utilizează o gamă mult mai largă de culori, care includ aur, argint, alb, roz, galben, portocaliu, roșu, violet, albastru, verde, maro și negru.

De exemplu, dacă lumânarea are rolul de a afecta relaxarea, asocierea de culoare metafizică ar fi cel mai adesea albastră, dar în terapia chakrelor lumanarea va fi cel mai probabil violet sau indigo pentru cap și poate chiar roșu pentru baza coloanei vertebrale, nervii se termină.

Terapia cu lumânări se bazează pe multe forme și este practicată de o gamă largă de oameni din toate domeniile vieții.

Practicanții holistici din domeniul pământului folosesc terapia cu lumanari pentru a îndepărta ceara din urechi sau pentru a vă relaxa și a centra o persoană extrem de agitată.

Pe de altă parte, cei de persuasiune mistică orientală folosesc terapia cu lumânări pentru a vindeca și întări chakrele, adesea împreună cu meditația.

Și apoi există și aceia care se roagă în ritualurile metafizice care folosesc terapia cu lumânări pentru a aduce binecuvântări și schimbări în viața lor.

În cele din urmă, terapia cu lumânări înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți, chiar dacă toți aceștia sunt de acord că este o practică care afectează vindecarea și integritatea.

 

10 lumânări de aromoterapie care te pot face să te simți mai fericit și mai puțin stresat

Transforma-ti casa sau biroul un paradis fără stres cu aceste lumânări fabricate din uleiuri esențiale reale.

Parfumul poate avea un efect de înălțare atât asupra minții, cât și asupra corpului – aceasta este premisa din spatele aromoterapiei sau utilizarea esențelor naturale derivate din plante (uleiuri esențiale, de exemplu) pentru a vă îmbunătăți bunăstarea generală.

„Moleculele de arome sunt formate astfel încât să se potrivească în receptorii din creier care declanșează răspunsurile neuroendocrine care afectează starea noastră de spirit, energia sau reacțiile fiziologice”, explică Karin Parramore LAc, CH, autor al Aromaterapiei cu difuzoare de ulei esențial: pentru sănătatea și sănătatea zilnică. (Transformați-vă sănătatea cu 365 de zile de secrete de slăbire, sfaturi de sănătate și motivație – obțineți calendarul de Prevenire pentru 2018 și planificatorul pentru sănătate de astăzi!) ”

Unele uleiuri esențiale conțin compuși care mimează acțiunea hormonilor endogeni și stimulează producerea de glucocorticoizi, un tip de hormon steroid produs de glanda suprarenale, spune Parramore.” Glucocorticoizii sunt cunoscuți pentru a ajuta organismul să gestioneze stresul „, iar studiile arată ele au efecte antiinflamatorii asupra organismului. Pe măsură ce zilele devin mai scurte, dar mai ocupate  cine nu isi doreste sa mai scape putin e stres?

Uleiurile esentiale pot fi inhalate indirect printr-un difuzor (ca unul dintre cele 8 cele mai bune difuzoare de ulei esentiale) sau prin lumanare. Dar nu toate lumanarile parfumate sunt create egale: Aduceti un pic de sanatate si fericire in casa dumneavoastra cu una din aceste 10 lumanari artizanale cu uleiuri esentiale reale, nu parfumuri sintetice.

  1. Apasati de tensiuni psihice și fizice după o săptămână lungă de muncă? „Jasmine (denumirea botanică: Jasminum offinale) este oarecum sedativă sistemului nervos, astfel încât poate ajuta la reducerea anxietății și a tensiunii, inclusiv a tensiunii musculare”, spune Parramore. Această lumânare naturală produsă din ceară de soia cultivată în S.U.A. ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie.                                                                                                                                                          
  2. Lumanarea Pure Peppermint                                                                                                     Pe măsură ce ziua devine mai întunecată mai devreme, devine mai greu să-ți părăsești casa caldă și confortabilă și să  mergi în sala de gimnastică. Dar un studiu clinic publicat în Jurnalul Societății Internaționale de Sport Nutriție susține avantajele uleiului de mentă (Mentha piperita) asupra respirației și a performanțelor de exercițiu, așa că încercați să aprindeți această lumânare înainte de următoarea sesiune de antrenament.                                                                                                                                                                    
  3. Agraria San Francisco –  Lumânare portocalie                                                              Dacă vă simțiți neliniștiți în legătură cu un proiect la locul de muncă sau altceva care se prefigurează la orizont, ridicați această suzetă parfumată. Portocaliu portocaliu (Citrus aurantium) este folosit ca un tratament de anxietate în unele țări, iar un studiu efectuat de Universitatea Shahrekord din Științe Medicale din Iran în 2011 a constatat că poate ajuta la reducerea anxietății la pacienții preoperatori care urmează să se supună operațiunilor minore.                                     
  4. Lumanare cu Lavanda pentru aromoterapie                                                         „Contrar opiniei populare, lavanda (Lavandula angustifolia) nu este sedativă, ci echilibrată”, spune Parramore. „Dacă există prea multă energie, ea va ajuta să va calmati, dar dacă este nevoie de energie, va va ajuta in egala masura, Secretul consta in starea dumnevaostra de spirit „.                                                               
  5. Qualitas Vetiver –  Lumânare de ceară de albine                                                     Vetiver (Chrysopogon zizanioides) este un tip de iarbă aromatică indigenă în India și are o tradiție îndelungată de a fi folosit în medicina ayurvedică pentru proprietățile calmante și liniștitoare. Acest studiu privind copiii cu ADHD sprijină aceste afirmații, deoarece a constatat că inhalarea uleiurilor esențiale de vetiver și lemnul de cedru a îmbunătățit tiparele creierului și simptomele ADHD ale participanților. Data viitoare când nu te poți concentra, luminează această lumânare de ceară de albine.                                                                                           
  6. Lumanarea Doamnei  Meyers Geranium Soy                                                        Încercați geranium pentru a evita simptomele PMS. „Geranium (Pelargonium graveolens) are o istorie lungă de utilizare în echilibrarea hormonilor la femei și funcționează ca un stimulent ușor pentru sistemul endocrin”, spune Parramore. Uleiul a fost demonstrat pentru a reduce unele dintre cele mai frecvente efecte ale iritabilitatii datorate menopauzei                                                       
  7.  Lumanarea cu aroma de lamaie                                                                                           Este aproape imposibil să fii în toane bune atunci când te simți rău la stomac. Dar un studiu pe 2014 privind femeile gravide (cele mai multe dintre ele fiind, din nefericire, bine familiarizate cu greața) a constatat că aroma de lamaie (citrus limon) are puterea de a ușura greața și vărsăturile – chiar și în mijlocul simptomelor.                                                                                                                                             
  8.  Lumânare cu aroama de trandafir de Damasc                                                                 Nu e nimic mai rău decât un somn proast. Dacă suferiți de nopți neliniștite si zbuciumate  atunci mirosul de trandafir de Damasc  (Rosa Damascene) vă poate ajuta să prindeți niște perioade de odihna de calitate: După administrarea trandafirului de Damasc prin aromoterapie  timp de trei nopți ulterioare, cercetătorii au constatat imbunatatirea  calitatatii  somnului la pacienții lor . Parramore adauga: „Rose este considerat un ulei” euforic „si poate da un sentiment de liniste si relaxare oricarui cadru, in cantitati mici.”         
  9. Energie Creativă  – Lavandă și Rozmarin                                                                                 A fost vorba de un test, un interviu sau o întâlnire mare? Cercetările studenților cu studii superioare au arătat că combo-ul proaspăt de grădină din rozmarin (Rosmarinus officinalis) și lavandă (Lavandula angustifolia) vă poate opri pulsul de la curse și vă poate reduce anxietatea înainte de a fi testat.              
  10. Eucalyptus Aromaterapie                                                                                                 Răceala obișnuită poate să vă scurgă cu adevărat energia, dar mirosul de eucalipt vă poate ajuta să vă salvați. „Eucaliptul (Eucalyptus globulus, Eucalyptus radiata și alte specii) este cunoscut în primul rând ca un ajutor pentru sistemul respirator și poate ajuta la deschiderea sinusurilor înfundate sau la mutarea congestiei în plămâni”, a spus Parramore. de o raceala sau gripa. „

Stiati ca…

Există multă fizică și chimie în lumina și frumusețea flacării lumanarilor.


La sfârșitul anilor 1990, NASA a luat cercetarea lumânărilor pentru a afla despre comportamentul flăcărilor lumânărilor.
În fiecare an, oamenii de știință din universități, laboratoarele de cercetare și mii de studenți din întreaga lume
efectuează experimente pentru a afla mai multe despre flăcările, emisiile și arderea lumanărilor și investighează
principiile de căldură, lumină și combustie. Lumânările simbolizează de obicei iluminarea spirituală, îndrumarea morală,
iluminarea filosofică și educația științifică. Lumanarile au fost inventate in jurul anului 3000 i.Hr.Până în 1990, lumânările erau principala sursă de lumină. Persoana care produce lumânări este cunoscută sub numele de lumanarier. Anterior, oamenii au folosit pentru a măsura timpul observând arderea unei lumanari. Flacăra flaconului este formată din 2 regiuni: una albastră, cealaltă galbenă.
Regiunea mai albastră, mai fierbinte, în apropierea fitilului, arde hidrogenul combinat cu oxigen (atmosferic) pentru a forma vapori de apă.
Iar partea galbenă mai strălucitoare formează dioxidul de carbon prin oxidarea carbonului.
Cantitatea de funingine produsă depinde de curenți sau de dimensiunea redusă a fitilului. Lumânările în formă de piedestal sunt cunoscute sub numele de sfeșnice.
Un rushlight este un tip de lumanare formata cu ajutorul fitilului uscat al plantei Rush ca fitil.
Un Rushlight de 20 cm ar arde timp de o oră.
Lumânările sunt folosite de 7 din 10 persoane în SUA Majoritatea oamenilor ard lumânări de 1-3 ori pe săptămână.


Vânzările de lumânări sunt estimate la 2 miliarde de dolari anual (aproximativ).
Lumanari străvechi au fost din Japonia și China făcute din grăsime de balenă.
Primele lumânări parfumate erau din India și erau compuse din scorțișoară.
Industria lumanarilor a cercetat si a concluzionat ca vanzarile de lumanari depind in mare parte de forma, parfumul, culoarea si costul lor.


Parfumul este cel mai important factor care afectează vânzările de lumânări.
Sondajele au arătat că aproximativ 96% din lumanari achiziționate sunt cumpărate de femei.
42% dintre oameni ard lumânări în camera de zi, 18% în bucătărie și 13% în dormitor.


Oamenii ard lumânări pentru mai puțin de 3 ore.
Nouă din zece utilizatori de lumanari afirmă că folosesc lumânări pentru a face loc confortabil sau placut.
Femeile tind să utilizeze lumanari mai des decât bărbații.
Persoanele mai tinere sunt utilizatori mai frecvenți decât adulții în vârstă.


„LUMANARILE MAGICE” care sunt disponibile în magazine sunt lumanari care se re-aprind, chiar și după suflare.
Acest lucru se datorează faptului că ceara este amestecată cu fosfor roșu. Ea face puține particule de fosfor și lumânarea izbucnește în flacără.
Ulei de măsline pentru lampă a fost principalul concurent al lumanarii, care a oprit dezvoltarea afacerilor cu lumanari in  Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Producția de lumanari a scăzut atunci când au fost inventate lămpi cu kerosen și bec electric, ceea ce a făcut ca lumânările să fie folosite pentru decorarea mai mult decât sursa de lumină.Chiar dacă sunt introduse lumini moderne cu LEDuri și dispozitive de iluminare a energiei, lumânările joacă încă un rol important în timpul furtunilor și al altor dezastre naturale, când energia electrică se stinge.

Acum, când știm cu toții despre unele dintre elementele interesante și importante despre lumânări, să luăm niște lumânări care pot schimba cu adevărat ambianța casei tale. Acesta poate fi una dintre cele mai bune opțiuni de cadou ca și cadouri de Crăciun.

Puteti incepe de aici

.

Povestea Lumanarii

Povestea Lumanarii
Cine vrea să raspandeasca lumină trebuie să reziste arderii.

M-ati aprins si vă uitaţi gânditori la lumina mea. Simţiţi bucurie în suflet? În mod sigur eu mă bucur, pentru că am un sens numai când ard. Nu sunt tristă, chiar dacă arzând, am devenit mai mică. De fapt eu am doar două posibilităţi:

Prima, e să rămân întreagă. Asta ar însemna să nu fiu aprinsă şi atunci nu mă micşorez, dar nici nu-mi împlinesc rostul meu.

A doua, ar fi să răspândesc lumină şi căldură şi prin asta să mă dăruiesc chiar pe mine însumi. Asta e mult mai frumos decât să rămân rece şi fără rost.

Şi voi, oamenii, sunteţi la fel. Când trăiţi numai pentru voi, sunteţi lumânarea neaprinsă, care nu şi-a împlinit rostul. Dar dacă dăruiţi lumină şi căldură, atunci aveţi un sens. Pentru asta trebuie să daţi ceva: iubirea, adevărul, bucuria, încrederea şi dorurile pe care le purtaţi în inimă. Să nu vă temeţi că deveniţi mai mici. Asta e o iluzie. Înlăuntrul vostru e mereu lumină. Gândiţi-vă, cu pace în suflet, că sunteţi ca o lumânare aprinsă. Eu sunt numai o simplă lumânare aprinsă. Singură luminez mai puţin. Dar când suntem mai multe împreună, lumina şi căldura sunt mai puternice. Şi la voi oamenii e tot aşa, “împreună luminaţi mai mult”.

 

Povestea celor 4 lumanari


1. Povestea celor 4 lumanari
” Patru lumanari ardeau palpaind. Era liniste, atat de liniste, incat puteai auzi soaptele lumanarilor.

Prima lumanare ofta : ” Numele meu e  Pace. Lumina mea lumineaza in intuneric, dar ce folos, oamenii nu ma vor…”  si luminita ei deveni tot mai mica, pana ce se stinse cu totul.

umbrele literelor preferate A doua lumanare tresari palpaind si sopti sfaraind : ” Eu ma numesc  Credinta, dar se pare ca sunt in plus. Oamenii nu vor sa auda de Dumnezeu. Nu mai are nici un sens sa ma consum arzand…” O adiere strabatu incaperea si lumanarea se stinse.

Cu o voce abia soptita incepu sa vorbeasca si cea de-a treia lumanare : ” Dragoste mi-e numele si simt cum mi se sfarsesc puterile. Oamnenii ma imping de-o parte si n-au ochi pentru cei care ar trebui sa ii iubeasca… ” Cu o ultima palpaire, se stinse si lumina DRAGOSTEI.

Un baietel intra atunci in incapere. Se uita la lumararile stinse si spuse printre lacrimi : ” Bine, dar lumanarile ar trebui sa arda !”

Atunci se auzi soapta celei de-a patra lumanari : ” Nu te teme, copilas! Cata vreme ma vezi pe mine palpaind, mai puteam reaprinde celelalte lumanari. Numele meu este Speranta! ”

Baietelul prinse curaj, lua in maini SPERANTA si reaprinse de la flacara ei PACEA, CREDINTA SI DRAGOSTEA. Cele patru lumanari isi raspandeau din nou lumina. ”